Domovima za starije osobe doniran starosušički krumpir

Pročelnice UO za socijalnu politiku i mlade i UO za poduzetništvo, turizam i ruralni razvoj Dragica Marač i Melita Raukar predale su donaciju krumpira s pokusnog nasada Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ Domu za starije osobe Kantrida.

Riječ je o donaciji vrijednoj oko 5000 kuna, a ovogodišnji prinos od 956 kilograma merkantilnog krumpira uz Dom za starije osobe Kantrida biti će doniran i Domovima Volosko i Mali Kartec te Centru za rehabilitaciju Fortica čiji su zaposlenici sudjelovali u vađenju krumpira u organizaciji UO za socijalnu politiku i mlade.

Pročelnica Dragica Marač istaknula je kako će se suradnja nastaviti i sa drugim  lokalnim proizvođačima te da je ovo samo početak jedne lijepe priče koja vodi ka budućnosti ekološke  nabave.

Ravnateljica Doma za starije osobe Kantrida Marija Maras zahvalila je na donaciji ekološki uzgojenog krumpira te je istakla kako im donacija puno znači budući da kuhinja Doma Kantrida dnevno spravlja 600 obroka.

Pročelnica Melita Raukar također je najavila nastavak suradnje Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ s različitim Ustanovama i institucijama Županije na istom i sličnim projektima.

U starosušičkom kompleksu Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ drugu godinu za redom provodi se projekt sadnje krumpira s ciljem utvrđivanja najpovoljnijih sorata za sadnju u Gorskom kotaru. U istraživačke svrhe sadi se 500 kilograma 10 različitih sorata krumpira koji se ničim ne tretira te se utvrđuju sorte s najboljim urodom i najotpornije na bolesti i vremenske uvjete.