Valentinovo u Kašetici

U četvrtak 14.02.2019. na Valentinovo, Kašetica primorsko – goranska proslavila je svoj prvi rođendan.

Dan je započeo radionicom „Hrana kao suvenir“, u organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Radionica je dio Erasmus+ Foodbiz projekta koji za cilj ima poticanje inovacija u sektoru hrane kroz koncept zajedničkog učenja i stvaranja između studenata i lokalnih proizvođača. Prva tema radionice bila je ponuda hrane i pića kao suvenira u destinacijama Primorsko – goranske županije koju su predvodile prof.dr.sc. Greta Krešić i prof.dr.sc. Sandra Janković s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Uz stručnjake i studente Fakulteta za menadžment u turizmu i hotelijerstvu, na radionici su sudjelovali i prof.dr.sc. Marija Cerjak s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Jana Blažević Marčelja iz tvrtke Step Ri d.o.o., Nela Dunato iz Art & Design Rijeka, te dipl.ing. Mladen Brajan iz Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije koji je predstavio marketing plan Kašetice primorsko- goranske.

Drugi dio cjelodnevnog programa Kašetice bio je tradicionalna manifestacija „Medni poljubac“ u organizaciji Udruge Biopčela i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije. Udruga Biopčela, čiji je predstavnik Branko Vidmar, bavi se promocijom i primjenom ekološke pčelarske etike.

Manifestacija „Medni poljubac“ održala se po drugi put u prostorima Kašetice, a postoji od 2013. godine. Posjetitelji su imali priliku kušati 84 najbolja meda sa Zlatnog ulišta 2018. godine, uz stručno vodstvo senzorskih analitičara – Mirka Almašija, Dražena Lušića i Tomislava Pavlešića.

Cilj „Mednog poljupca“ je edukacija građana te promocija pčelarstva i pčelarske proizvodnje na području Primorsko – goranske županije.