Edukacija – ekološka i biodinamička poljoprivreda

Općina Mošćenička Draga, u suradnji s Centrom dr. Rudolf Steiner, Vas u okviru u projekta „Prapovijesne gradine i etnobotanika za održivi turizam i ruralni razvoj – od Krasa (preko Brkina, Ćićarije i Istre) do Kvarnera“ Kaštelir poziva na edukaciju »Biodinamička i ekološka poljoprivreda«.

Edukacija će se održati u četvrtak, 27. 5. 2021., u Mošćeničkoj Dragi (terasa buffeta Sportsko, Aleja slatine b.b.), s početkom u 16:00 sati. Predviđeno trajanje edukacije je 4 sata.

Na edukaciji će se obraditi teme nastanka i povijesti ekološke i biodinamičke poljoprivrede te osnovnih postulata, principa, metoda i tehnika uzgoja. Nakon teorijskog dijela slijedi praktični prikaz primjene biodinamičkih pripravaka.

Zbog ograničenog broja mjesta molimo izvršiti prijavu putem e-maila na projekti@moscenicka-draga.hr ili telefonski na br. mob. 091 618 9503.

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno!

Projekt Kaštelir stavlja u kulturno – turistički fokus prapovijesne naseobine – gradine / kaštelire na području Krasa preko Brkina, Ćićarije i Istre do Kvarnera iz vremena 2. i 1. tisućljeća prije Nove ere, točnije iz brončanog i željeznog doba. S zarastanjem ostataka nekadašnjih gradina te zaboravom tradicija i veza s davnom prošlošću gubi se također znanje o nekadašnjem bilju i njihovoj uporabi. Iz navedenog proizlazi glavni cilj projekta – očuvanje gradinske baštine kroz njezinu valorizaciju, zaštitu, očuvanje i promociju. Projektom se također nastoji oživiti drevnu povezanost ljudi s biljem te istu predstaviti u suvremenom okruženju, u svijetlu održivog prekograničnog turizma, ruralnog razvoja i održivog upravljanja okolišem.

Centar dr. Rudolf Steiner

Ustanova Centar dr. Rudolfa Steinera je multidisciplinarna institucija koja objedinjuje znanost, umjetnost i turizam bazirana na nauku i znanju dr. Rudolfa Steinera. Centar dr. Rudolfa Steinera provodi edukacije i radionica, te organizira nacionalne i međunarodne seminare i konferencije iz područja djelovanja i nauka dr. Rudolfa Steinera. Centar upravlja i rodnom kućom dr. Rudolfa Steinera koja predstavlja dugi niz godina mjesto susreta mnogobrojnih posjetitelja iz čitavog svijeta.

Sekcija za biodinamičku poljoprivredu u Goetheanumu uvrstila je Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca kao edukacijsku točku u svijetu biodinamike.

www.centar-rudolf-steiner.com